Processierups bestrijding

Boomverzorging George Bessems is expert in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij geven hier wat nuttige informatie over deze rups en vertellen u hoe wij die succesvol bestrijden.


Wat is de processierups?

De eikenprocessierups uit Zuid-Europa zie je tegenwoordig ook veel in Limburg en Brabant. Deze rups kan een ware plaag vormen op eiken en vreet ze helemaal kaal. Daarnaast zijn de brandharen van de rups gevaarlijk voor mensen. Met het eerste blad in de lente komen ook de eerste eitjes uit. De processierups zit vooral aan de zonnige zuidkant van de eikenstammen, waar u de nesten herkent aan een dicht spinsel van vervellingen en uitwerpselen. Pas op: raak deze nesten nooit met de blote hand aan, want de vervellingshuidjes bevatten brandharen.


Snelle bestrijding door wegzuigen

Laat de bestrijding van de processierups over aan de vakman, of het nu om eikenbomen in uw tuin, in de straat of in het landschap gaat. Boomverzorging George Bessems is gecertificeerd bestrijder van de processierups. Wij hebben een speciale machine laten ontwerpen, waarmee we de processierupsen en hun nesten opzuigen. Ze komen in een gesloten circuit terecht en worden dan afgevoerd. Deze compacte, duurzame machine werkt op biologische brandstof. 


Bestrijding met Xentari en preventie

Xentari is een biologisch bestrijdingsmiddel waarmee wij goede ervaringen hebben. Voordeel is dat het de processierups doodt en levend groen spaart. Daarnaast is het middel niet schadelijk voor mensen. Maar de beste manier van bestrijden is preventie van de processierups, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Boomverzorging George Bessems kan u vertellen waar de processierups zich vooral ophoudt en snel in actie komen als u de rups vroeg ontdekt.


Wilt u meer informatie of heeft u al last van de processierups? Neem dan contact met ons op.