Maart – Lentekriebels


Daar komt-ie dan, de lente

Ja, het was koud in februari, maar nu schijnt de zon. De thermometer tikt met gemak de 20 graden aan. Lekker koffie drinken in de tuin en zelfs de parasol komt tevoorschijn. Narcissen, blauwe druifjes, speenkruid en maagdenpalm bloeien als de beste en ook wij hebben er zin in!


Hoveniers in actie

Zin om de handen flink uit de mouwen te steken en dat is maar goed ook, want we hebben het razend druk. Bijvoorbeeld met heggen rooien en stronken verwijderen, en dan geen kleine stobbetjes maar STRONKEN. Natuurlijk doen we dat met machines, maar vergeet de man achter de knoppen niet. Even goed uitleggen aan een handige stagiair hoe het werkt en hij gaat ervoor!


Groots aanpakken

Gelukkig zijn wij ook niet bang voor grote projecten. Laten we zeggen: groot-groter-grootst. Een tuin volledig leeghalen en opnieuw inrichten is dan nog kinderspel. Tussendoor hebben we een huis afgebroken en het puin opgeruimd. Dat kunnen we dus ook met onze machines. En nu zijn we bezig met de aanleg van een gigantisch bedrijfsterrein. Mooi werk, dat is het, dat blijft het!


Tip

De lentekriebels om je tuin grondig aan te (laten) pakken? Kijk nu eens rond wat er bloeit. Dan doe je al inspiratie op voor een kleurige lentetuin in 2022. Ook goed voor bijen en vlinders!