Oktober – Het is herfst!


Storm en regen

Er is geen ontkomen meer aan. Het regent (gelukkig) weer, paddenstoelen schieten de grond uit en als de wind flink opsteekt, vliegen de bladeren je om de oren. Prachtig, die herfstkleuren in tuinen, lanen, parken en loofbossen. Laarzen aan, regenjas of paraplu mee en wandelen!


De tuin winterklaar

Ook in de herfst steken wij de handen uit de mouwen. Het groeiseizoen is voorbij en de tuin kan winterklaar gemaakt worden. Snoeien, onkruid verwijderen, het gazon een laatste keer maaien, blad ruimen: laat ons maar los op die tuin. Ook volkomen verwilderde tuinen hebben we grondig aangepakt, zelfs zó dat we de tuin volledig leeghalen en een compleet nieuwe tuin aanleggen.


Metamorfose

Dat is nou het mooie van ons werk. Het begint vaak met slopen: oude bomen, struiken, grond eruit en afvoeren. Het is maar goed dat wij niet bang zijn om vuil te worden! Dan nieuwe grond erin, vlak maken, bemesten: dat ziet er al heel anders uit. Met keerwanden, plantenbakken, fraaie (keramische) terrassen – alles wat de klant maar wil – en uiteindelijk met de beplanting toveren wij een verwilderde tuin stap voor stap om in een tuin waar we trots op kunnen zijn.


Tip

Blad ruimen van stoepen en gazon? Helemaal goed, maar laat eens wat blad liggen in de borders als voeding voor de beplanting. Ziet er ook nog mooi herfstig uit!