November – Volop werk!


De donkere dagen

De klok is weer een uur teruggezet. Het is haast niet te geloven, maar rond 5 uur is het donker. In de tuin wordt het langzaamaan een koude en natte bedoening. Maar toch, als je de natuur een beetje zijn gang laat gaan, word je verrast door de mooiste paddenstoelen en zwammen. Heb je niet zo'n 'wilde' tuin? Dan naar het bos!


Met wortel en tak

We doen het niet graag, maar soms moet een boom verwijderd worden, omdat hij ziek is of in de weg staat. Pas nog een kastanjeboom gerooid, met stronk en al. Die kunnen echt gigagroot worden en dan groeit er weinig meer onder. Als je dan een kleine tuin hebt... Maar liever houden wij bomen gezond en vitaal. Als European Tree Worker is geen boom voor ons te hoog of te moeilijk. En dit is een goed moment om bomen (of hagen) te snoeien, dus wij gaan de boom in! 


Altijd wat te doen

En als we dan niet in de boom zitten, dan liggen we wel op onze knieën om bestrating aan te leggen: de mooiste terrassen en tuinpaden voor compleet nieuwe tuinen waar we mee bezig zijn. Of we gaan nog een treetje dieper: de grond in om oude riolering te vervangen of sleuven te graven voor tuinverlichting en sproeileidingen. Of we leggen een strakke grasmat. Mooi toch, die afwisseling in ons werk. Daardoor gaan wij elke dag weer met plezier aan de slag.


Tip

Zin in een kleurige lentetuin? Bloembollen planten kan nog net, van narcis en krokus tot tulp en sierui: keus genoeg! Plant alleen geen bollen als het vriest of de grond te nat is.