Juli – Tijd voor de tuin


Groen, groen, groen
Regelmatig een zonnetje, zo nu en dan regen, niet te heet... de natuur ontploft! Het is een feest van groen en zomerbloeiers, in bos en veld en tuin. Prachtig toch, al die kleurige hortensia's en vlinderstruiken, die lavendel vol hommels. Maar ook tijd om de tuin in toom te houden, zodat hij mooi blijft. Geen groene vingers? Laat ons dan het onderhoud doen.

Nieuwe Toro-maaier
Onze oude Toro-maaier hebben we met pensioen gestuurd. Hij had zijn sporen verdiend. Nu staat er een gloednieuwe Toro-maaier klaar, waarmee we elk gazon perfect kunnen maaien. Met een maaibreedte van zo'n 1,5 meter gaat dat ook nog eens snel. Nog een pluspunt, nu voor het milieu: deze nieuwe zitmaaier werkt op biologische brandstof.

Nu een nieuwe tuin
Dit is ook een mooi moment om uw oude tuin eens grondig op de schop te nemen. Zo hebben we een mooie voortuin gemaakt met siertegels en bloembakken, en een achtertuin compleet nieuw aangelegd met alles erop en eraan. Op dit moment zijn we bezig met het 'strippen' van een grote achtertuin: klinkers eruit, zinkput slopen, grondwerk... Zo druk als een klein baasje!

O, o, dat onkruid!
Niet alleen tuinplanten en -bloemen doen het geweldig deze zomer, ook het onkruid tiert welig! Gelukkig is daar wel wat aan te doen. Bij diverse klanten hebben we de borders met boomschors afgedekt of oude schors aangevuld. Vaarwel onkruid! En hebt u bomen in de tuin? Die gedijen weer goed op de schimmels die zich onder de boomschors vormen. 't Is maar een weetje.

Tip
Loop eens een straatje om in de buurt en kijk wat er zoal groeit en bloeit in de voortuinen en plantsoenen. Zo doe je relaxed inspiratie op voor je eigen tuin.