Januari – En nu is het winter!


Toch nog sneeuw

Het echte wintergevoel komt pas met de eerste sneeuw, al is het maar een beetje en dooit hij snel weer weg. Even is de natuur een plaatje, koud en wit. Toch is er ook de belofte van lente, met knoppen aan de bomen. En de sneeuwklokjes steken hun kopjes al boven de grond uit.


2021, een vliegende start

In de winter heb je als hovenier niet veel te doen, zou je denken, maar dan heb je het mis. Wij hebben het hartstikke druk, bijvoorbeeld met het schoonmaken van bedrijventerreinen. Geen punt als het erg vervuild is, want dan hebben wij echt eer van ons werk. De klanten zijn ook blij als onder al dat onkruid, blad en zwerfvuil weer een mooie schone bestrating tevoorschijn komt.


Continuing story

Maar ook het snoeien gaat door. Met de nieuwste machinerie snoeien wij elke haag perfect vlak, hoe lang of breed die ook is. Dit is ook het ideale moment om schors aan te brengen of aan te vullen, in de tuin of bij speeltoestellen, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. En toen het winterweer echt te bar was, hebben we een grote geitenstal uitgemest. Boer ook weer blij!


Tip

Bij zacht weer mogen o.a. fruitbomen en dakplataan nu gesnoeid worden. Nog een tip: haksel het snoeihout voor mulch in de tuin. Niet zo'n handige tuinier? Bél, en wij doen het met plezier.