Juni – Het is zomer!


Geniet van de zomer

Met veel zon en gelukkig ook wat regen groeit alles in tuin, park, bos en veld uitbundig! Fris groen, bloeiende velden met papaver, kamille en korenbloem, dartelende zwaluwen in de lucht... Tijd voor zwoele zomeravonden met een hapje en drankje op een terras of in uw eigen tuin. Vooral doen, want de dagen gaan alweer korter worden en voor je het weet is het herfst.


Nieuwe ruwterreinmaaier

Met zo'n groeizaam weertje hebben wij genoeg te doen. Overal moeten bomen, hagen en struiken gesnoeid worden. En maaien natuurlijk! We zitten heel wat uurtjes op de maaimachine en we hebben sinds kort een ruwterreinmaaier voor hoog gras en planten, ook op drassige grond. Mooi werk! Hebt u problemen met maaien? Wij pakken het graag voor u aan.


Een ongenode gast

En dan het jaarlijks bezoekje van de processierups, die zich tegoed doet aan het blad van al die prachtige eikenbomen. Ga maar eens wandelen of fietsen in Brabant en Limburg en je ziet ze overal, de eiken ja, maar ook de rupsen! Zie je zo'n pluizig rupsennest, blijf dan uit de buurt, want de brandhaartjes van de rupsen kunnen jeuk en andere nare klachten geven.


Snelle actie gewenst

Er is wel wat meer aandacht voor natuurlijke bestrijding van de processierups met mezenkastjes en bloemenbermen, maar toch moeten we nog veel rupsennesten opruimen om de bomen te redden en de overlast te beperken. Bekijk de eikenbomen in uw tuin, park of lanen eens goed en schakel ons snel in als u nesten ontdekt. Wij ruimen ze milieuvriendelijk op.


Tip

Zaai wat zomerbloemen op een leeg plekje in uw tuin, ook als er geen eiken in de buurt staan. Vlinders, bijen en een hoop andere insecten worden er blij van. U ook!