September – Lekker nazomeren


Oudewijvenzomer

Niet echt zomer meer, maar ook nog geen herfst. De nazomer is begonnen. Bij wat aangenamer temperaturen is het goed wandelen of fietsen. Geniet van de laatste bloeiende heide, de eerste paddenstoelen, de bomen nog groen, maar al wel vallend blad. Rijp fruit kan geoogst worden, binnenkort de noten en kastanjes. Er is genoeg te doen en te beleven in de natuur en in de tuin!


Grondig aanpakken

En wij werken natuurlijk gewoon door. Weer een achtertuin leeggetrokken, grond afgevoerd, zand aangebracht voor terras en tuinpad, bestraten, gazon leggen... En een betonnen schutting gezet. Beton ja, dat hoeft helemaal niet ouderwets of saai te zijn. Deze is heel mooi, met een levendig stenenpatroon. Echt een aanwinst voor de tuin.


Vooruit kijken

Nu we die hete zomer gehad hebben, met alweer te weinig regen, is het tijd om vooruit te kijken en er volgend jaar klaar voor te zijn. Zo zijn wij al bezig met sleuven graven voor sproeileiding. Honderden meters is voor ons geen enkel probleem. En gaat u bomen of struiken zetten? Kies dan voor soorten die tegen een stootje kunnen. Wij geven u graag (en goed) advies.


Tip

Hebt u een walnotenboom? De beste tijd om die te (laten) snoeien is vóór de winter begint. Want de sapstroom komt al voor nieuwjaar op gang en bij te laat snoeien gaat de boom 'bloeden'.